Residence_de_lAcacia.JPG (795253 Byte)
RésidenceAppartementsRégionActivitésGroupesAccueilContact

Gesitueerd in het noorden van de PROVENCE GARDOISE, 

Het pittoreske dorp van St. André de Roquepertuis  verwelkomde ons met open armen jaren  geleden en we houden nog steeds van de charmante smalle straten vol met oude huizen, gemaakt van oude stenen (van de oude steengroeve; te bezichtigen op 30 minuten wandelen). Het dorp lijkt bijna vergeten... waardoor het de zuiverheid en het authentiek karakter kon behouden. Ontdek tijdens uitgestippelde wandelingen de meest schilderachtige hoeken, het prachtige uitzicht op de vallei van de Cèze, de historische tuinen met hun oude putten en de parochiekerk waarvan de klok en het klooster te zien is vanop ons domein. Sinds de oudheid is de wijn de belangrijkste bron van inkomsten voor het dorp, zodat u overal wijngaarden rondom het domein kunt vinden.

Maar er zijn ook oude olijfbomen, lavendelvelden, zonnebloemen, alle soorten fruit en een heleboel vijgenbomen. Elk seizoen heeft zijn specialiteiten... en we zijn het hele jaar open.

dorf.JPG (442411 Byte)

Actuele informatie in elk appartement. Er is een verhuur van kanoboten op de rivier, de Cèze, twee tennisbanen in de buurt, een voetbalveld en een petanqueplein.

 In de zomer zijn het restaurant van de camping beneden aan de voet van het dorp en de "Guinguette" op de rivier open.

De regio Valcezard respectievelijk de Communauté d’agglomération du Gard rhodanien organiseert het hele jaar door culturele evenementen en geleide bezoeken (info: VVV-kantoor Goudargues) 

Onze voorstellen voor kleine excursies:

 
Onze afdeling Gard heeft veel te bieden:
 

verteld door de familie Beck:

Door het lezen van deze teksten, zult misschien u begrijpen waarom wij naar deze streek kwamen en hier gebleven zijn. U vindt zelf nog interessante ballades... Vertel het ons alstublieft, tijdens uw verblijf in ons huis.

Op 4 km
Wij houden van het charmante dorp Goudargues, waar u ons bijna elke dag in de zomer ontmoeten kunt. Goudargues verdient volgens ons de bijnaam "Venetië Gardoise" omdat er meerdere kleine bruggen en pittoreske straten met op diverse plaatsen waterbronnen en een fontein te vinden zijn. In de zomer komen veel toeristen wandelen in de schaduw van de gigantische platanen.

Winkels en diensten: kruidenier, bakkerijen, bars, krantenkiosken, artsen, tandarts, bibliotheek, Bank, postkantoor, enz...

Zie: Zuilengang (overblijfsel van de abdij), abdij uit de twaalfde eeuw, Lavoirs Château de la Bastide (kasteel), Romaanse Kapellen, resten van de vesting van een Karolingische kapel aan het District St-Michelet.        

Tot 20 km
Bagnols hier doen wij onze grote inkopen, vooral op woensdag is het aangenaam wandelen op de wekelijkse markt rond de ‘place Mallet’ (oude marktplein). Er zijn veel oude straten en arcades. Als u de tijd heeft: het museum exposeert traditie en modernisme (verzameling post-impressionisten), soms zijn er erg interessante tentoonstellingen.
Winkels en diensten: 300 winkels. Vele restaurants in alle categorieën. Alle diensten.
cascades_1.JPG (702208 Byte)

Onze kinderen hebben altijd gehouden van de ‘Cascades du Sautadet:’ (watervallen van Sautadet): waar de Cèze uit zichzelf gegraven holtes maakte door haar stroming die nu natuurlijke afgronden en kloven vormen. Het ziet eruit alsof de rivier reusachtige potten maakte. Dit zijn de holtes in de rotsen van de rivier die zich in de loop van miljoenen jaren hebben gevormd. Het is een geklasseerde site in een uitzonderlijk natuurlijk gebied.

cascades_2.JPG (802267 Byte)

Let wel goed op en hou uw kinderen goed in het oog, het is er erg gevaarlijk, we hebben daar al ongevallen gezien!

Cornillon, La Roque-sur-Cèze, Montclus, Aiguèze, Barjac, . . . we gaan graag wandelen in de dorpjes langs de vallei van de Cèze.. Er is niet genoeg tijd en ruimte om alles te beschrijven, want telkens ontdekken we andere pittoreske straatjes... Neem de tijd, en je zal zelf zien...
Tijdens de Chartreuse de Valbonne konden wij culturele evenementen van hoge kwaliteit bijwonen...

Het is een groep van gebouwen van een voormalige Kartuizerklooster, gesticht in 1204 door de Guilhem Vénéjan, bisschop van Uzès. Ga gerust eens langs voor een bezoek aan het monument, maar ook om te wandelen in het bos en de wijngaarden.  

Valbonne.jpg (18695 Byte)
orgnac.jpg (20775 Byte)
Als het te warm is in de zomer, of hebt u één van de zeldzame regenachtige dagen, bieden wij u een bezoek aan de beroemde
Aven d’Orgnac die niet alleen op onze kinderen indruk maakte, maar ook op onszelf. Dit is een van de grootste grotholten in de wereld met een ontdekking van het ondergrondse centrum.
De Grotte de la Cocalière, bekend als een van de mooiste grotten in Frankrijk is ook niet zo ver.

De prachtige Grotte de Chauvet II is seeker een bezoek waard.

cocaliere1.jpg (12971 Byte)
Tot 40 km 

Ten minste eenmaal per jaar, bij voorkeur te doen tussen Pasen en het einde van mei, doen wij de grote afdaling van de Gorges de l’Ardèche  per kano. Maar de wandeling te voet of de route rijden met de auto is ook al indrukwekkend.

Het symbool van ons departement is de Pont du Gard.  De nieuwe site met het museum, cinema etc. verdient echt een bezoekje... Ook interessant als bezoek voor kinderen die leren over de geschiedenis van de Romeinen door middel van animaties en educatieve projecten in onze regio.


Pont-St-Esprit, Orange, Chateauneuf-du-Pape, Vaison-la-Romaine, Uzès en vele andere steden en dorpen trekken ons aan door hun unieke charme.

pontdugard.jpg (17041 Byte)

Tot 60 km
Pont Saint Bénezet.jpg (11356 Byte) Plan een volledige dag naar Avignon want er is veel meer te zien dan het ‘Palais des papes’ en “pont d'Avignon”...Hét liedje dat we nooit zullen vergeten, omdat dit het eerste nummer was tijdens onze taalcursus Frans.
Een kleine omweg- en u bent in  Les Baux

(wij raden de aankomst door de ‘Vallei van de Hel’ aan, omdat het uitzicht op de ruïnes geniaal is). De aankomst in het "dode stad" is niet letterlijk te nemen, maar is de moeite waard, vooral voor zijn mooie en fantastische zicht op de Provence.

De geweldige video-installaties zijn seker een besoekje waard: Carrières des Lumières

Op de terugweg, maak een tussenstop in  St. Rémy

We hebben altijd genoten van een excursie naar de okergroeven naar Roussillon.

Hebt u een paar dagen bij ons, maak dan ook uitstappen naar  Nîmes, Gordes , Fontaine de Vaucluse en andere interessante plaatsen die u in toeristische gidsen terug zult vinden . . .

Tot 100 km
Camargue . . .  ons verblijf in " Résidence de l'Acacia " bevat altijd een uitstap naar de zee. We houden ervan om er paard te rijden op een echt Camargue paard...

 

. . . . En lopen in   Arles, Aigues-Mortes, Le-Grau-du-Roi, Les-Saintes-Maries-de-la-Mer
wij houden niet echt van de architectonische stijl van  La-Grande-Motte, maar wandelen in de Port-Camargue en bewonderen er de mooie boten, brengen een dag door op het strand en eten meestal verse vis om de dag mee te eindigen.

Hier zullen we stoppen omdat men gewoonweg niet alles kan zeggen... Er zijn te veel mooie dingen te ontdekken. Het was een kleine persoonlijke keuze, als je echt geïnteresseerd bent, lees toeristische gidsen die veel professioneler zijn (bijvoorbeeld de Michelingids) en doe navraag bij de toeristische dienst van Goudargues.

Vergeet niet de kleine dorpen te bezoeken in onze streek, best bekend voor hun goede wijn!